Αρωγός στη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού και στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών – Επιχείρηση «Ελευθερία» στέκεται από την πρώτη στιγμή ο δήμος Αθηναίων, κινητοποιώντας το σύνολο του μηχανισμού και των υπηρεσιών του με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση και την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πρωτεύουσας.

Μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι υπηρεσίες του δήμου υπό τον συντονισμό του αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικόλαου Βαφειάδη, μεταφέρουν καθημερινά με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από την COVID-19, ηλικιωμένους, ΑμεΑ, ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ειδικά αυτές τις ημέρες, όπου οι καιρικές συνθήκες καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την μετακίνηση των ευπαθών πολιτών λόγω υψηλών θερμοκρασιών, οι άνθρωποι του δήμου εντείνουν την προσπάθεια τους, ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας δημότης ανεμβολίαστος, λόγω αδυναμίας μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης.

Το Πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι, μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποδοχής Κοινωνικών Αιτημάτων του δήμου Αθηναίων στο 210.3428745, λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 09:00-17:00, εξυπηρετώντας κατοίκους μοναχικούς, ηλικιωμένους, με δυσκολία στην μετακίνηση, στη μεταφορά τους προς και από το εκάστοτε Εμβολιαστικό Κέντρο για την υλοποίηση του προγραμματισμένου ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.