Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας (Έθνος) σύμφωνα με την οποία διευθυντής -καθηγητής του ΚΕΚ της ΝΕΛΕ Νομαρχίας Καρδίτσας, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για πλαστογραφία και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, συνεχίζει να υπηρετεί στην δημόσια εκπαίδευση.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος και στην περίπτωση που οι καταγγελίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ο αρμόδιος εισαγγελέας καλείται «να πράξει τα δέοντα».

Η καταδικαστική απόφαση φέρεται ότι δεν κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αποτέλεσμα η υπηρεσία του να μην ενημερωθεί για την επίμαχη δικαστική απόφαση.

Πάντως, σύμφωνα με την νομοθεσία με την έκδοση του βουλεύματος σε βάρος του εκπαιδευτικού αλλά και της καταδικαστικής απόφασης, ο εκπαιδευτικός έπρεπε να τεθεί αμέσως σε αργία, λαμβάνοντας το 1/3 των αποδοχών του.