Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για το ξεχωριστό υπερθέαμα που θα παρουσιαστεί σήμερα από τον διεθνούς φήμης οίκο Dior στο Καλλιμάρμαρο.

Η παρουσίαση της συλλογής απόψε το βράδυ έχει ως στόχο να τιμήσει την Ελλάδα και την άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων.

Λίγες ώρες πριν από το σόου, στον λογαριασμό του οίκου Dior στο Instagram αναρτήθηκαν βίντεο από εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, όπως την Κνωσσό, το Ακρωτήρι Σαντορίνης και τους Δελφούς. Τόποι που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Μαρία Γκράτσια Κιούρι.

«Σε ένα ταξίδι αναζήτησης για τον εντοπισμό θεών σε όλη την Ελλάδα» για τη συλλογή DiorCruise 2022, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι επισκέφτηκε την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη. «Εδώ, σε ένα μέρος τόσο συχνά συνδεδεμένο με τον μύθο του Μινώταυρου, αποκάλυψε τη σημασία των γυναικών στη θρησκεία», σημειώνεται στο μήνυμα που συνοδεύει το σχετικό βίντεο στο Instagram.

«Συνεχίζοντας το ταξίδι της για τις θεές σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο έρευνα για τη συλλογή DiorCruise 2022», η Μαρία Γκράτσια Κιούρι επισκέφτηκε τη Σαντορίνη και τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι, ο οποίος αναδεικνύει «τη λατρεία των γυναικείων θεοτήτων και των μοναδικών ανθρωπομορφικών κεραμικών» αναφέρει σε μια δεύτερη ανάρτησή του ο Οίκος.

Ακολουθεί ένα τρίτο βίντεο από την επίσκεψή της στους Δελφούς.

Σημειώνεται πως στο Καλλιμάρμαρο θα βρεθούν απόψε 400 καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες που έλαβαν την πολυπόθητη πρόσκληση του οίκου, η οποία παραπέμπει απευθείας στο ελληνικό στοιχείο. Ελληνίδες και Έλληνες άλλωστε, είναι και οι δημιουργοί που σχεδίασαν και έραψαν την ειδική συλλογή με την ονομασία «Dior Cruise Collection» όπως και οι εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες, φωτογράφοι, μουσικοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, και τεχνικοί που θα εργαστούν για την υλοποίηση του project.