Ένας από τους covid free προορισμούς της χώρας αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι η Σαμοθράκη καθώς μέχρι τα μέσα Ιουνίου εκτιμάται πως θα έχει εμβολιαστεί πλήρως περίπου το 70% των κατοίκων του νησιού.

«Είμαστε ένα από τα 69 νησιά, όπου έγιναν μαζικοί εμβολιασμοί και ένα από τα 36 νησιά κάτω από 100.000 κατοίκων. Οι συμμετοχές είναι γύρω στα 1.350 άτομα και πλησιάζουμε στο τέλος της εμβολιαστικής περιόδου», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Σόνια Βασιλειάδου, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Υγείας.

«Το νησί στο θέμα των εμβολιασμών τα πήγε εξαιρετικά, καθώς εμβολιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος. Συγκεκριμένα εμβολιάστηκαν 400 υπερήλικες από 60 ετών και άνω και 900 άτομα από 18-60 ετών» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κ. Βασιλειάδου η Σαμοθράκη τα πήγε γενικώς καλά με την πανδημία, καθώς καταγράφηκαν ελάχιστα τα κρούσματα.

«Τα καταφέραμε με την covid, ανταπεξήλθαμε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

«Στο καράβι υπήρξε αυστηρότητα, οπότε δεν μπορούσε να έρθει ή να φύγει κανείς από το νησί, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Επίσης θωρακίσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε το νησί, καθώς ήμασταν από τους πρώτους Δήμους, που καταφέραμε να έχουμε κινητή μονάδα υγείας (ΚΟΜΥ). Γίνονταν έτσι συνεχόμενοι έλεγχοι και όταν εμφανιζόταν κάποιο κρούσμα, αυτό απομονωνόταν, ιχνηλατούνταν και έτσι δεν έγινε διασπορά. Παράλληλα εκτός από την ΚΟΜΥ υπήρχε και το Κέντρο Υγείας» συμπλήρωσε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Υγείας.