«Το 98% του Περιστερίου δε θυμίζει σε τίποτα τη χθεσινή εικόνα»

Αποκαταστάθηκε σχεδόν πλήρως η λειτουργία του δήμου σύμφωνα με τον Α. Παχατουρίδη


ΕΛΛΑΔΑ
19:45
25/10/2014
«Το 98% του Περιστερίου δε θυμίζει σε τίποτα τη χθεσινή εικόνα»
loading

Έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως η λειτουργία του δήμου Περιστερίου μετά τη χθεσινή νεροποντή, ενώ για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κάποια υπόγεια, μαγαζιά και βιοτεχνίες, υπάρχει δέσμευση ότι θα αποζημιωθούν. Νωρίτερα το πρωί, το δήμο επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, «το 98% της πόλης δεν θυμίζει σε τίποτα το χθεσινό άνοιγμα των ουρανών, όπου αυτό που συνέβη το μεσημέρι δεν ήταν μια καταρρακτώδης βροχή, αλλά τα νερά μιας θάλασσας που έπεσαν στην πόλη. Παρόλα αυτά, αποδείχθηκε ότι το υδραυλικό σύστημα της πόλης λειτούργησε καλά».

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, πάνω από 60 οχήματα του δήμου βρίσκονται από χθες στους δρόμους της πόλης προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές και μέχρι στιγμής έχουν καθαρίσει το 80% της πόλης. Το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης από τα σάρωθρα του δήμου που δουλεύουν συνεχώς.

Στην οδό Φιλιππιάδος, που βρίσκεται στα όρια Περιστερίου - Ιλίου, η κίνηση έχει πλήρως αποκατασταθεί. Μεγάλη ποσότητα ύδατος συνεχίζει να υπάρχει στην περιοχή Τσαλαβούτα, όπου -όπως εξηγεί ο δήμαρχος Περιστερίου- δεν υπάρχουν κατοικίες, αλλά μόνο βιοτεχνίες. Πρόκειται για ένα δρόμο 100-150 μέτρων, όπου δημιουργείται μια παρα-κηφίσια λεκάνη, απέναντι από τα πρακτορεία Πελοποννήσου.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα τον δήμαρχο και τον ενημέρωσε ότι κατά τη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να αποδεσμεύσει τη Δευτέρα τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει