Καμπανάκι κινδύνου για τον τουρισμό κρούει ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος, με αφορμή την περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ, αλλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Το τρίτο κύμα δεν λέει να φύγει, χαρακτηρίζεται από μεγάλη διάρκεια, τα κρούσματα είναι μειωμένα, αλλά όχι λίγα. Υπάρχει διασπορά. Ο ασθενής πάει καλά» είπε για τον τουρίστα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καπραβέλος είπε ότι πρόκειται για μια πολύ περίεργη περίπτωση καθώς παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ από τις 26 Μαΐου, αλλά φτάνοντας στις 29 Μαΐου στη χώρα μας είχε πολλά συμπτώματα, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό.

Ο καθηγητής τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο αναμένουμε εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, οι οποίοι, σε περίπτωση που φτάσουν ασθενείς, θα μεταφέρουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού από όλο τον πλανήτη.

«Πρέπει και εμείς να είμαστε πιο προσεχτικοί στην είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, για να μην έχουμε τη συντήρηση του τρίτου κύματος όλο το καλοκαίρι και για να μην ανοίξουμε καμία πόρτα του τέταρτου κύματος τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο» είπε χαρακτηριστικά.