Βγήκαν οι σκούπες στη Φιλοσοφική Σχολή, η οποία δεν έχει καθαριστεί εδώ και μήνες, εξαιτίας της λήξης της σύμβασης του πανεπιστημίου με τον προηγούμενο εργολάβο και την απεργία των καθαριστριών.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου Αθηναίων για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα. Έτσι χθες τα συνεργεία του δήμου, με 25-30 εργαζόμενους, καθάρισαν το χώρο από τους σωρούς σκουπιδιών που έφτασαν τους 5,5 τόνους.

Το κτήριο είναι μια υγειονομική βόμβα εκθέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους που περνούν τις πύλες του κάθε μέρα.

Όσες τουαλέτες λειτουργούν ακόμα, έχουν φρακάρει από τα χαρτιά, ενώ είναι εμφανές από πολλά μέτρα μακριά ότι απολύμανση έχει να γίνει εδώ και καιρό. Στους διαδρόμους σχηματίζονται βουνά από σκουπίδια κάθε είδους. Τα πλαστικά ποτήρια, τα κουτάκια των αναψυκτικών και τα χαρτιά ξεχειλίζουν από τους κάδους, φτάνοντας στο σημείο να εμποδίζουν την είσοδο των φοιτητών στα αμφιθέατρα. Στις αίθουσες είναι παρατημένα δεκάδες ποτήρια με καφέ και μπουκάλια νερού, ενώ και οι φοιτητικές παρατάξεις δείχνουν να αδιαφορούν για την εικόνα του πανεπιστημίου σκορπίζοντας δεκάδες αφίσες στο πάτωμα.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την επιλογή, με ανοικτό διαγωνισμό, της υπηρεσίας που θα αναλάβει την καθαριότητα του Ιδρύματος.

Δείτε φωτογραφίες