Αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) θα ζητήσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ. (FAC- Trade).

Ο υφυπουργός, αναχώρησε σήμερα για τη Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες (14- 15 Οκτωβρίου) του Συμβουλίου.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται θέματα όπως η αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ σχετικά με τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP), η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και των προοπτικών αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας και ΕΕ- Ουκρανίας, ο προσδιορισμός της διαπραγματευτικής στρατηγικής της ΕΕ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για την απλοποίηση των διαδικασιών για τις εξαγωγές.

Το βράδυ ο υφυπουργός θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με τους ομολόγους του, παρουσία και του αμερικανού συναδέλφου τους Μίκαελ Φρόμαν. Κατά τη διάρκεια του δείπνου και στο πλαίσιο του καταμερισμού εργασίας μεταξύ των οκτώ Ευρωπαίων υπουργών που έχουν κληθεί από την ιταλική Προεδρία να παρουσιάσουν εισηγήσεις, ο Έλληνας υφυπουργός θα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει στο πλαίσιο της TTIP αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).