Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο, διαθέτει δωρεάν 50 θέσεις e-learning προγραμμάτων επιμόρφωσης σε ανέργους.

Τα προσφερόμενα προγράμματα, διάρκειας 3 έως 5 μηνών, έχουν στόχο να καλύψουν τις ανάγκες για επιμόρφωση σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τουρισμό, marketing, πληροφορική, web development και θετικές επιστήμες, και να εφοδιάσουν τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

H παρακολούθηση των προγραμμάτων γίνεται εξ αποστάσεως μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του ΕΚΠΑ και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτά, όπως περιγράφεται αναλυτικά και στους οδηγούς σπουδών των προγραμμάτων, είναι ο αιτών να είναι τουλάχιστον απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άνεργος με ενεργή Κάρτα Ανεργίας.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα που προσφέρονται είναι τα κάτωθι:

  1. Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Δράσεων μέσω Internet και Social Media  (5μηνο) 
  2. Κοσμητολογία: Μέθοδος Παρασκευής Καλλυντικών από Φυσικές Πρώτες Ύλες και Φαρμακευτικά φυτά (5μηνο) 
  3. Windows 10 and Microsoft Office 2019 (3μηνο) 
  4. Δημιουργία Δυναμικών Web Sites με το Joomla (3μηνο) 
  5. Management Τουριστικού Γραφείου (3μηνο) 

Κάθε άνεργος που πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα μπορεί να δηλώσει αίτηση συμμετοχής αυστηρά σε ένα από τα πέντε προγράμματα. Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του παρακάτω συνδέσμου από τις 20/05/2021 έως τις 30/05/2021:

elearningekpa.gr

Σε κάθε ένα από τα 5 προγράμματα θα επιλεγούν έως 10 εκπαιδευόμενοι μέσω κλήρωσης. Οι επιλεχθέντες θα ενημερωθούν σχετικά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις 07/06/2021.