Στο σφυρί βγάζει ο δήμος Πολυγύρου ένα κοπάδι αιγοπρόβατα, σε δημοπρασία που διοργανώνεται στις 21 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί. Πρόκειται, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος Ιωάννης Μαρινούδης, για ένα κοπάδι 34 προβάτων και 59 αιγών.

Ο δήμος προχωρά στην πώληση των κατασχεμένων προβάτων με τιμή εκκίνησης 2.030 ευρώ. Τα πρόβατα κατασχέθηκαν – έπειτα από μακροχρόνια διαδικασία- επειδή ο κτηνοτρόφος που τα είχε, λειτουργούσε την μονάδα του παράνομα, εντός οικισμού, κάτι που απαγορεύεται από τη νομοθεσία, είπε ο κ. Μαρινούδης.

Ο δήμος αποφάσισε να πουλήσει τα πρόβατα, καθώς «το κοστολόγιο είναι πολύ μεγάλο για να τα ταΐζουμε» όπως είπε ο κ. Μαρινούδης και, παράλληλα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκμετάλλευσής τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην περίληψη της διακήρυξης που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 203 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) Ευάγγελος Τσιομπανίδης υπογράμμισε ότι το ΑΚΚΕΛ τάσσεται υπέρ της νομιμότητας και πως παρόλο που υπήρξε κινητικότητα στους κόλπους των κτηνοτρόφων για να σταματήσει η αυριανή δημοπρασία, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιομπανίδης, ο ίδιος ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το θέμα, ότι δηλαδή αν και ο δήμος ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια του κοπαδιού να απομακρύνει τα ζώα και της πρότεινε να της φτιάξει στάβλο εκτός κατοικημένης περιοχής, αυτή δεν συμφώνησε.

Με την ευκαιρία αυτή, ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ επεσήμανε για μια ακόμη φορά το καυτό ζήτημα για τους κτηνοτρόφους, που αφορά την απλοποίηση της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που σχεδόν το 90% -όπως είπε- είναι παράνομες (στάνες, μαντριά κ.ά.).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.