Συστήνεται ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας με έδρα την Πελοπόννησο

Θα πρόκειται για ανεξάρτητος διεθνής φορέα


ΕΛΛΑΔΑ
1:36
11/10/2014
Συστήνεται ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας με έδρα την Πελοπόννησο
loading

Στα πρότυπα του γαλλογερμανικού και του γερμανοπολωνικού, τα οποία υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες,  θα είναι η σύσταση ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, με έδρα την Πελοπόννησο, που αποφασίστηκε σήμερα, στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, με τον εντεταλμένο του ομοσπονδιακού γερμανικού υπουργείου Οικογένειας, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεότητας, Rolf Stockel, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Θα αποτελέσει έναν ανεξάρτητο διεθνή φορέα, που θα είναι βασισμένος σε διεθνή διμερή συνθήκη μεταξύ της Ελλάδος και της Γερμανίας και σύμφωνα με τους κανόνες των Ηνωμένων Εθνών.

Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας αυτής βρίσκονται νέοι και από τις δύο χώρες, οι οποίοι επιθυμούν να ξεπεράσουν προκαταλήψεις, να ζήσουν μαζί, να εργαστούν και να έχουν ίσες ευκαιρίες σε μια κοινή Ευρώπη.

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια, που ξεκίνησε μετά την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του Γερμανού ομολόγου του, Γιόαχιμ Γκάουκ, προσθέτοντας: «Επενδύουμε στη νέα γενιά, ως τον πιο ανόθευτο και αξιόπιστο φορέα, που μπορεί να καλλιεργήσει βιώσιμες σχέσεις αγαστής και ισότιμης συνεργασίας με τα μέλη της Ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινότητας».

Ο κ. Stockel από την πλευρά του ανέφερε, ότι «η Γερμανία και η Ελλάδα επιθυμούν να δημιουργήσουν από κοινού ένα ίδρυμα για τη νεολαία, το οποίο βασιζόμενο στο πνεύμα της ζωντανής δημοκρατίας και της κοινωνίας των πολιτών στην Ευρώπη, θα στηρίζει και θα προωθεί την επαφή, την αμοιβαία γνωριμία των πολιτισμών, την ανταλλαγή εμπειριών της νεολαίας και τη μόνιμη συμφιλίωση των λαών, χωρίς να επηρεάζεται από τις αλλαγές των κυβερνήσεων των δύο χωρών».

Το ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας αποσκοπεί μελλοντικά στο να προωθήσει την εξωσχολική ανταλλαγή νέων, τη σχολική ανταλλαγή, την ανταλλαγή εθελοντικών ομάδων, την επαγγελματική ανταλλαγή και πρακτική άσκηση, την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων, για ζητήματα στήριξης των νέων και επισκέψεις τόπων μνήμης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει