Παρουσιάστηκε σήμερα η νέα χορηγική συμφωνία της ΕΠΟ με τον ΟΠΑΠ Α.Ε. Η σύμβαση θα έχει διάρκεια 4 ετών και για πρώτη φορά θα υπάρχει πρόβλεψη για τις υποδομές.

Αναφορικά με τη νέα σημαντική πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ για την υποστήριξη Αθλητικών Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για παιδιά 7 έως 10 χρονών ο πρόεδρος του Kamil Ziegler δήλωσε: «Στηρίζουμε όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού. Ο κύριος σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτό το μέλλον θα στηρίζεται σε γερές βάσεις. Ο ΟΠΑΠ μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης βρίσκεται δίπλα στη νεολαία, γιατί αυτή αποτελεί το πιο πολύτιμο κομμάτι της χώρας, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι μέσω αυτής της συνεργασίας μας με την ΕΠΟ και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, θα υποστηρίξουμε σε πρώτο στάδιο 125 Αθλητικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών, σε όλη την Ελλάδα».

«Έχουμε συνεργαστεί στενά με την ΕΠΟ για να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα που θα φέρει τα παιδιά στον αθλητισμό. Πολύ σύντομα θα παρουσιαστούμε το πρόγραμμα με περισσότερες λεπτομέρειες. Για όλους αυτούς τους λόγους ο ΟΠΑΠ είναι περήφανος. Για το 2013 ο ΟΠΑΠ κατέβαλλε 350 εκατ. ευρώ στο κράτος. Θέλω να διαβεβαιώσω πως ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει την προσφορά του στο κράτος», συμπλήρωσε.

Η Ελληνική Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, Γιώργο Σαρρή, τον προπονητή Κλαούντιο Ρανιέρι, τον διευθυντή ποδοσφαίρου των Εθνικών ομάδων, Γιώργο Καραγκούνη και τους διεθνείς, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Λουκά Βύντρα, Κώστα Φορτούνη και Χάρη Μαυρία.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Γιώργος Σαρρής, δήλωσε ότι «η επέκταση της χορηγικής συνεργασίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ήταν για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μια βασική επιδίωξη» «Αυτό που ονειρεύομαι ως πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ένα ποδόσφαιρο με καλύτερο μέλλον. Και το «καλύτερο μέλλον» δεν είναι μια φράση που περιέχει αφηρημένες έννοιες. Αντιθέτως, κρύβει μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη: να επενδύσουμε στη νέα γενιά. Με όραμα μεν, αλλά και με ρεαλιστικές δράσεις. Με πίστη σε βασικές αξίες του αθλητισμού. Πάνω απ’ όλα με σταθερή οργάνωση στις υποδομές του ποδοσφαίρου μας, με σωστή εκπαίδευση στις ακαδημίες του και με παιδιά που θα έχουν αθλητική κατάρτιση. Αυτός είναι ο στρατηγικός προορισμός μας, φίλες και φίλοι. Το αύριο. Το αύριο του ποδοσφαίρου μας», συμπλήρωσε.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, αλλά είναι σημαντικό να χτίσουμε νέους παίκτες. Η ΟΠΑΠ θα μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους αγώνες απέναντι σε καλές ομάδες. Είμαστε έτοιμοι και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές μου», ανέφερε ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε ότι «οι ακαδημίες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο ειδικά αυτή την περίοδο. Από εκεί θα έρθουν οι νέοι παίκτες για να επανδρώσουν τις Εθνικές ομάδες».

Η παρουσίαση του προγράμματος της χορηγικής συμφωνίας του ΟΠΑΠ με την ΕΠΟ από τους προέδρους τους Kamil Ziegler και Γιώργο Σαρρή αντίστοιχα μαζί με τους Κλαούντιο Ρανιέρι και Γιώργο Καραγκούνη και τους διεθνείς Βύντρα, Σαλπιγγίδη, Φορτούνη και Μαυρία.

Kamil Ziegler και Γιώργος Σαρρής κρατούν την υπογεγραμμένη φανέλα.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι και ο Kamil Ziegler.