Ο δήμος Αθηναίων προχωρά στην «αναβίωση» των σιντριβανιών της πρωτεύουσας, καθιστώντας τα μικρές οάσεις δροσιάς και πόλο έλξης για τους κατοίκους της, αλλά και τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης στο κέντρο και τις γειτονιές της.

Το πρώτο βήμα ήταν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, η κατασκευή του σιντριβανιού στην πλατεία Ομονοίας, το οποίο ανέκτησε τη χαμένη του αίγλη και έδωσε ξανά ζωή στο κέντρο της Αθήνας. Το «επόμενο, το οποίο είναι σε εξέλιξη, είναι η επισκευή και των υπολοίπων 34 σιντριβανιών της πόλης.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και τέθηκαν σε λειτουργία με τον νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τους 15 σιντριβάνια που βρίσκονται στις πλατείες Τρούμαν, Ρηγίλλης, Ιδρύματος Ερευνών, Μεταξουργείου, Αιγύπτου, Αμερικής, Αττικής, Μεσολογγίου, Ναθαναήλ, Λαυρίου, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη (Δροσοπούλου), αλλά και στην οδό Υμηττού. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίας σε πέντε ακόμη, δύο στη Φωκίωνος Νέγρη (Αγία Ζώνης και Επτανήσου), στο σιντριβάνι του Πνευματικού Κέντρου-Ακαδημίας, καθώς και στις πλατείες Μαβίλη και Μαδρίτης.