Στους εμβολιασμούς της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφέρθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από το Υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχει εντάξει στην προτεραιοποίηση τους εκπαιδευτικούς, όπως και η Γαλλία. Σε ότι αφορά τα ποσοστά, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως το 30% των εκπαιδευτικών έχουν εμβολιαστεί μία δόση ενώ το 70% έχει κλείσει ραντεβού για τη δεύτερη δόση.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα των αδιάθετων δόσεων και σε αυτό έχουν εμβολιαστεί 19.806 εκπαιδευτικοί.

Θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca – «Το περιστατικό δεν συνδέεται με θρομβώσεις»

Ανησυχία έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον θάνατο μίας 44χρονης γυναίκας από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca.

Η μητέρα των δύο παιδιών έκανε το εμβόλιο στις 11 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα και έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης.

Για το περιστατικό ρωτήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην σημερινή (5/5) ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η κα. Θεοδωρίδου είπε: «Υπήρχε χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό. Το γεγονός πως ο θάνατος ήρθε μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό της γυναίκας υπάρχει λεπτομερής έλεγχος.

Στα αίτια του θανάτου, έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις.

Μάλιστα, φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα. Αυτά είναι τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι τώρα και η μελέτη θα είναι σχολαστική».