Με μια συμπεριφορά που ακόμα και τώρα χαρακτηρίζεται κυκλοθυμική, ο Μένος Φουρθιώτης δεν κατάφερε, κατά την απολογία του, να πείσει για την αθωότητά του ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του, όπως και των δυο συγκατηγορουμένων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, o παρουσιαστής κρατείται στην πτέρυγα ΣΤ των φυλακών Κορυδαλλού. Στο κελί μαζί του είναι άλλοι 4 κρατούμενοι «χαμηλής επικινδυνότητας».

Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει ζητήσει ειδική διατροφή επικαλούμενος λόγους υγείας, ενώ έχει αιτηθεί να επικοινωνήσει και με τους δικηγόρους του. Φέρεται να μην είναι καλά ψυχολογικά και δεν αποκλείεται να ζητήσει και ψυχολογική στήριξη.

Ο Μένιος Φουρθιώτης ανήμερα του Πάσχα πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού μετά από μία μακρά ανακριτική διαδικασία που διήρκησε 10 ώρες.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη θα κρατηθούν αντίστοιχα στις φυλακές της Λάρισας και του Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι τα άτομα που επιτέθηκαν εναντίον του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη στη περιοχή του Διονύσου και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Νέα Ερυθραία.