Στα όρια του βρίσκεται το σύστημα υγείας στη χώρα μας, έκφραση που ακούγεται και ξανακούγεται από υπεύθυνους και μη, δίνοντας την εντύπωση ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί.

του ανταποκριτή μας από το Lamiarerort.gr

Τελικά όμως 14 μήνες μετά το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας και έξι ολόκληρους μήνες μετά το πρώτο ξέσπασμα (γνωστό και ως δεύτερο κύμα) της πανδημίας, η κατάσταση παραμένει ανησυχητικά η ίδια!

Καθημερινά και στο Νοσοκομείο Λαμίας, το λιγοστό προσωπικό της ΜΕΘ δίνει στο πλευρό αυτών των ανθρώπων τη μάχη για να τους κρατήσει στη ζωή.

Αυτό περιγράφει με μια συγκλονιστική του ανάρτηση ο Διευθυντής της ΜΕΘ Λαμίας Φώτης Τσιμπούκας, που συνοδεύεται από μία φωτογραφία ασθενούς που παλεύει για τη ζωή της.

Τα λόγια του κ. Τσιμπούκα λιγοστά και μετρημένα.

«Όχι δεν ξεκουράζεται… Δίνει τη μάχη της ζωής της, τη μάχη για τη ζωή της.

Το προσωπικό της ΜΕΘ ΛΑΜΙΑΣ καταβάλει κάθε προσπάθεια να σταθεί άξιος συμπαραστάτης στον αγώνα της.

Απελπιστικά λίγοι αριθμητικά, κουρασμένοι από τον πολύμηνο αγώνα, ξεχασμένοι, χωρίς τα φώτα πάνω μας, με το θόρυβο των υποκριτικών χειροκροτημάτων να προσπαθεί να θολώσει την κρίση και τη ματιά μας, δε μπορούμε να φανούμε στη φωτογραφία.

Όμως εξακολουθούμε να δηλώνουμε συντεταγμένα, άπαντες παρόντες! Πρώτον, προς αυτούς που χρειάζονται τη βοήθεια και τη φροντίδα μας. Δεύτερον, προς αυτούς που υπονομεύουν τον αγώνα μας, κρύβονται πίσω μας ή στις αναπαυτικές καρέκλες τους. Τέλος, προς αυτούς που μας γεμίζουν με “ειλικρινείς” υποσχέσεις στήριξης.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους συνεργάτες μου για την εξαιρετική προσπάθεια τους, μήνες τώρα. Ζητώ συγγνώμη αν κάποια στιγμή τους ζητάω περισσότερα από όσα μπορούν. Να ξέρουν όμως ότι πάντα το πέτυχαν! Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες τους, που για πολλοστή φορά είναι μακριά τους. Να ξέρουν όμως ότι έδωσαν το δικαίωμα σε άλλες οικογένειες να ελπίζουν.

Καλή Ανάσταση σε όλους!»