Οι μάσκες προσώπου, η υπερβολική κατανάλωση τροφών, το αλόγιστο άγχος και, φυσικά, η πανδημία μπορεί να έχουν επιπτώσεις στο δέρμα σας, με αποτέλεσμα αυτό να έχει μια θαμπή όψη. Αυτό που ίσως χρειάζεται τελικά, για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, είναι να του δώσετε λίγο χρόνο, κάνοντας ένα είδος αποτοξίνωσης.

Πείτε όχι στο μακιγιάζ για ένα μικρό διάστημα

Κρατήστε το δέρμα σας καθαρό από το μακιγιάζ και δοκιμάστε μια ρουτίνα προσώπου DIY. Καθαρίστε το πρόσωπό σας το πρωί, στη συνέχεια κάντε απολέπιση και χρησιμοποιήστε λίγο ορό για να κάνετε μασάζ στο δέρμα σας με τα δάχτυλά σας για πέντε λεπτά. Μια κίνηση προς τα πάνω και προς τα έξω θα διεγείρει τη ροή του αίματος. Η βιταμίνη C θα φωτίσει την επιδερμίδα σας και το υαλουρονικό οξύ θα γεμίσει το δέρμα. Στο τέλος, χρησιμοποιήστε μια έτοιμη μάσκα και τρίψτε το υπόλειμμα με τα δάχτυλά σας για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας.

Δώστε στον εαυτό σας τις απαραίτητες βιταμίνες

Η βιταμίνη C θα φωτίσει την επιδερμίδα σας και το υαλουρονικό οξύ θα κάνει το δέρμα σας να μοιάζει πιο γεμάτο. Για καθαρό και υγιές δέρμα, λοιπόν, πάρτε μερικά συμπληρώματα βιταμίνης D και B12, όσο το δυνατόν πιο νωρίς το πρωί. Σημειώστε ότι και οι δύο βιταμίνες είναι δύσκολο να ληφθούν σε επαρκείς ποσότητες από τα τρόφιμα, ειδικά εάν ακολουθείτε μια φυτική διατροφή.

Επίσης, για να αντισταθμίσετε αυτές τις βραδιές κρασιού και να απολαύσετε ένα υπέροχο πρωινό, προτιμήστε αυγά με αβοκάντο για πρόσληψη βιταμίνης Α, και αμύγδαλα και φουντούκια για βιταμίνη Ε. Το βράδυ συμπεριλάβετε πράσινα λαχανικά, όσπρια και γαλακτοκομικά προϊόντα και φρούτα στη ρουτίνα σας, που βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και τη μείωση του πρηξίματος στο σώμα γενικότερα.