Δικογραφία για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος σχηματίστηκε σε βάρος 34χρονου Αξιωματικού της αστυνομίας και ενός 34χρονου συνεργού του.

Ο Αξιωματικός, με τη μεσολάβηση του ιδιώτη – συνεργού του απαιτούσε εκβιαστικά από έναν Έλληνα διάφορα χρηματικά ποσά για να του παρέχει «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», που θα λειτουργούσε σε περιοχή της Αττικής

Ο καταγγέλλων γνώρισε τον Αξιωματικό, μέσω του 34χρονου συλληφθέντα ιδιώτη, ο οποίος μεσολάβησε στα διάφορα στάδια των εκβιαστικών απαιτήσεων – διαπραγματεύσεων και κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Αξιωματικός απαιτούσε αρχικά από τον άντρα το ποσό των 2.500 ευρώ μηνιαίως. Ακολούθως, με διάφορες προφάσεις και εκβιαστικές απειλές, το ποσό αυξήθηκε στις 3.700 ευρώ και στη συνέχεια στις 10.000 ευρώ, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε τελικά η καταβολή του ποσού των 5.000 ευρώ, κάθε μήνα.

Χθες το μεσημέρι, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο καταγγέλλων παρέδωσε στον 34χρονο συνεργό του Αξιωματικού, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Ο 34χρονος συνελήφθη, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μαζί με τον Αξιωματικό, που μετέβη στο σημείο για να παραλάβει το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνες που επακολούθησαν, βρέθηκαν στον Αξιωματικό κινητό τηλέφωνο και κάρτα SIM, ενώ στον 34χρονο το προσημειωμένο ποσό των 5.000 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, κάρτα SIM και κάρτα μνήμης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με τη καταγγελία, ο συλληφθείς Αξιωματικός, στο πλαίσιο των εκβιαστικών του απαιτήσεων, είχε λάβει ήδη από τον καταγγέλλοντα το ποσό των 1.000 ευρώ.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.