Πάσχα εν μέσω καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών θα κάνουμε, με θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από τη Μεγάλη Παρασκευή έως την Κυριακή του Πάσχαο υδράργυρος θα φλερτάρι με τους 32 και 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα υπάρχει και αφρικανική σκόνη.

Η ανάρτηση στο Facebook:

«ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙΡΟ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου επηρεάζοντας και τη χώρα μας με αποτέλεσμα την εκτόξευση του υδραργύρου σε άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασιακές τιμές.

Χαρακτηριστικό αυτής της ισχυρής θερμής εισβολής θα είναι και οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες δηλαδή οι θερμοκρασίες που παρατηρούνται αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί όπου στις περισσότερες περιοχές θα βρεθούν κοντά στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου.

Στον πρώτο μας χάρτη μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της πολύ θερμής αέριας μάζας (πορτοκαλί – κόκκινες αποχρώσεις) ενώ στους επόμενους χάρτες τις μέγιστες θερμοκρασίες από αύριο Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» με τους 32 και 34 βαθμούς σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας ενώ δεν θα απουσιάζουν οι αραιές συννεφιές όπως επίσης και η αφρικανική σκόνη.

Να είστε όλες και όλοι καλά!»

ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙΡΟ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑΠολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας…

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, April 27, 2021

Στους πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζονται επιλεγμένα θερμοκρασιακά ρεκόρ του παρελθόντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για το μήνα Απρίλιο και για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, όπως έχουν καταγραφεί είτε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είτε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.