Έξι καμπάνες εκλάπησαν από έξι εξωκλήσια στο Δίστομο τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiakos-typos.gr, οι τελευταίες κλοπές δεν αποκλείεται να έγιναν ακόμα και το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων.

Οι Επίτροποι της κεντρικής Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου διαπίστωσαν την Μεγάλη Δευτέρα ότι έλειπαν οι καμπάνες από τον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Παρασκευή τον Άγιο Μάμα καθώς και από την εκκλησία των Αρχαγγέλων στο νέο Νεκροταφείο.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαπιστωθεί κλοπή της καμπάνας από τον Άγιο Νικόλαο (κατασκηνώσεις), δίπλα στην Παραλία Διστόμου.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα, οι δράστες φαίνεται να ασχολούνται με το παράνομο εμπόριο παλιοσίδερων τα οποία πωλούν για λιώσιμο, ενώ η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για ολόκληρη ομάδα που εντοπίζει στόχους και δρα το βράδυ με τα κατάλληλα εργαλεία.

Οι Επίτροποι της Ενορίας υπέβαλαν την Μεγάλη Δευτέρα μήνυση κατ’ αγνώστων , ενώ είχε προηγηθεί και άλλη την περασμένη εβδομάδα.

Ήδη πέραν των μηνύσεων και των ερευνών που κάνει η Αστυνομία Διστόμου, έχουν εμπλακεί και αστυνομικοί και άλλων περιοχών καθώς έχουν διαπιστωθεί και άλλες κλοπές σε εκκλησίες της Περιφέρειας.