Η Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει, στις 26 και 27 Απριλίου, το πολυαναμενόμενo 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, απόλυτο σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους σπουδαστές, τους επαγγελματίες και τους λάτρεις της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. 

2 ημέρες6 masterclasses υψηλών προδιαγραφών και 10 chefs συνθέτουν το μεγαλύτερο γαστρονομικό event της χρονιάς!

Στο φετινό φεστιβάλ, που θα μεταδοθεί μέσω YouTube live, η ελληνική γαστρονομική σκηνή συναντά τις διεθνείς τάσεις και η παράδοση τις haute cuisine πινελιές! Το κοινό θα ταξιδέψει από τη Μακεδονίτικη Κουζίνα έως την Ιαπωνική, θα γνωρίσει τις νέες τάσεις της Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κουζίνας και θα εντρυφήσει σε πρωτότυπους γλυκούς «πειρασμούς». 

Στόχος της διοργάνωσης παραμένει σταθερά η ανάδειξη της πλούσιας, τοπικής γαστρονομικής «κληρονομιάς» αλλά και των σύγχρονων, διεθνών τάσεων.

Παρακολουθήστε το AKMH Gastronomy Festival 4, δωρεάν, ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Δευτέρα 26/4

Τρίτη 27/4

Πρόγραμμα 

Δευτέρα 26/4

11:00 – 13:00

Ιαπωνική Κουζίνα

Ο μινιμαλισμός & η γαστρονομική κουλτούρα της απλότητας

Δημήτρης Τσανανάς, Executive Chef The Met Hotel

Κυριάκος Πηλιγκός, Executive Chef Blue Dolphin Hotel

13:30 – 15:30
Εστιατορικό Γλυκό: Εφαρμογές και τεχνικές à la carte

Αναστάσιος Νικολαΐδης, Pastry Chef Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel

16:00 – 18:00
Μακεδονίτικη Κουζίνα: Γεύσεις και αρώματα μέσα από τον χρόνο και την παράδοση

Στέλιος Ιωαννίδης, Chef 

Δημήτρης Σταφυλίδης, Chef Secret Paradise Hotel & Spa

Τρίτη 27/4

11:00 – 13:00
Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα: High-end δημιουργίες με μεσογειακές επιρροές

Σοφοκλής Μαραγκουδάκης, Sous-Chef Danai Beach Resort & Villas

Ηρακλής Ασπρίδης, Chef

13:30 – 15:30
Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα
Μια σύγχρονη ματιά και απόδοση στην ελληνική πρώτη ύλη

Iωάννης Παναγιωτίδης, Executive Chef Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ

Πέτρος Μουρατίδης, Chef Antigoni Beach Resort

16:00 – 18:00

Boulangerie: από τα blinis στα bao bans.

Αθανάσιος Χατζής, Chef