Την άρση των περιορισμών για την επιστροφή στην καθημερινότητα σχολίασε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Έλεγα καιρό γι’ αυτά τα μέτρα. Βρισκόμαστε σε δύσκολη φάση. Να κάνουμε Πάσχα με όσους είμαστε στην οικογένεια. Και να μην έρθουμε σε επαφή με κόσμο. Θα πάμε στην Ανάσταση με μάσκες διπλές και αποστάσεις. Στο περίπου όλοι να είμαστε σε αποστάσεις, δεν χρειάζετε να πάμε όλοι» είπε στον ΑΝΤ1.

Η κ. Παγώνη διευκρίνισε ότι αρμόδια υγειονομική επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Ζήτησε να κάνουμε αυτά που πρέπει για να βγούμε από την περιπέτεια και συμπλήρωσε πως υτό το Πάσχα είναι καλύτερο από το περσινό, στο οποίο οι απαγορεύσεις ήταν περισσότερες. Όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες από δήμο σε δήμο για να πάνε πχ στα βαφτιστήρια τους η κ. Παγώνη είπε χαρακτηριστικά «να μην πάτε στα βαφτιστήρια σας!».

Σχολιάζοντας τα κορονοπάρτι η κ. Παγώνη είπε ότι οι νέοι έχουν δίκιο καθώς εδώ και ένα χρόνο είναι κλεισμένοι μέσα και σε λίγες μέρες θα μπορούν να πιουν έναν καφέ ή ένα ποτό με το άνοιγμα της εστίασης.