Έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης βρίσκονται παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών οι οποίοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία. Στο ίδιο σημείο έχουν συγκεντρωθεί και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών των οποίων έληξε η σύμβαση αλλά και εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών σημειώνεται πως για σήμερα έχει προκηρύξει πανελλαδική απεργία και τα μέλη της έδωσαν ραντεβού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στο υπουργείο Ανάπτυξης στην οδό Νίκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας οι πωλητές δεν έκαναν σήμερα πωλήσεις στις λαϊκές αγορές, αλλά προσήλθαν στους πάγκους τους διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές.

Οι παραγωγοί αντιδρούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο. «Δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές. Προκηρύσσουν τις άδειες των παραγωγών. Δεν θα αναθεωρείται η άδειά μας, αν δεν πουλήσουμε το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (‘Αρθρο 42 παρ 6). Δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι» αναφέρουν.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επισημαίνουν πως δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τους στα νέα έργα που αναμένεται να γίνουν από τα Ναυπηγεία ενώ οι καθαρίστριες ζητούν να μην γίνουν απολύσεις.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.