Πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί στις 11:00 στο υπουργείο Ανάπτυξης στην οδό Νίκης, στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας οι πωλητές δεν θα κάνουν σήμερα πωλήσεις στις λαϊκές αγορές, αλλά θα προσέλθουν στους πάγκους τους διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές.

Οι παραγωγοί αντιδρούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο. «Δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές. Προκηρύσσουν τις άδειες των παραγωγών. Δεν θα αναθεωρείται η άδειά μας, αν δεν πουλήσουμε το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (‘Αρθρο 42 παρ 6). Δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι» αναφέρουν.

Δείτε τι λένε οι παραγωγοί:

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, δήλωσε πως στον Κολωνό, όπου βρισκόταν, από τους 150 πάγκους οι 75 που είναι των παραγωγών συμμετέχουν στην κινητοποίηση και μοιράζουν δωρεάν τα προϊόντα τους. Οι υπόλοιποι 75, των εμπόρων, τα πωλούν κανονικά.

«Ο παραγωγός ερχόταν στις λαϊκές αγορές και τώρα του απαγορεύουν» δήλωσε ο κ. Μόσχος. Ερμηνεύοντας τον νέο νομοσχέδιο είπε πως «τώρα θα μπορούν μόνο οι έμποροι να πηγαίνουν», προβλέποντας ότι «σε πέντε χρόνια δε θα υπάρχουν λαϊκές αγορές». Ζήτησε οι λαϊκές «να λειτουργούν με διαφάνεια και δικαιοσύνη. Να κάνουμε καλύτερες λαϊκές».