Καμία διαφοροποίηση δεν θα υπάρξει σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη όσον αφορά τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, οι οποίες επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από σήμερα.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε μόνο την απόφαση για να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές.

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή είχε εισηγηθεί να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές όσο και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Μικρή ανάσα με μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Μία πρώτη διαφοροποίηση του lockdown έρχεται από σήμερα, καθώς επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο ή μηχανή και αποστολή του κωδικού «6» στο 13033 για έως 3 άτομα ή μια οικογένεια, με στόχο να πάρει μία «ανάσα» ο κόσμος που έχει παρουσιάσει σημάδια κόπωσης από την παρατεταμένη καραντίνα και τα διαρκή μέτρα, αλλά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός που ευνοεί την υπερμετάδοση του κορονοϊού.