Για έναν σπάνιο άνθρωπο κάνουν λόγο σήμερα οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων στην οικογένεια του Αντώνη Βαρδή, που έχασε τη μάχη για τη ζωή, στα 66 του χρόνια, χτυπημένος από τον καρκίνο.

ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ μιλούν για έναν σημαντικό συνθέτη, που άφησε το στίγμα του στην ελληνική δισκογραφία, μέσα από τη συνεργασία του με σημαντικούς ερμηνευτές όπως, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πάριος, η Χαρούλα Αλεξίου, του Νίκου Ξυλούρη, του Μάνου Λοΐζου κ.ά

ΠΑΣΟΚ
Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Αντώνη Βαρδή, ένα σημαντικό δημιουργό, ένα δημοφιλή καλλιτέχνη, ένα σεμνό άνθρωπο, που έφυγε τόσο πρόωρα μετά από μία άνιση μάχη. Μάχη που έδωσε με την αξιοπρέπεια που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζωή. Θα τον θυμόμαστε μέσα από τις μελωδίες που μας αφήνει παρακαταθήκη. Καλό του ταξίδι.

ΣΥΡΙΖΑ
Αποχαιρετάμε τον Αντώνη Βαρδή που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μακροχρόνιο αγώνα με τον καρκίνο. Ένας σπάνιος άνθρωπος που άφησε το δικό του στίγμα στη μουσική και το ελληνικό τραγούδι συνεργαζόμενος από τα πρώτα παιδικά του χρόνια με τους μεγάλους, δημιουργούς και εκτελεστές της μουσικής σκηνής: Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Ζαμπέτα, Ντάλια, Χιώτη και αργότερα μετά την ενηλικίωση του και αφού είχε προηγηθεί η δημιουργία του νεανικού συγκροτήματος των VIKINGS, με τους Νικολόπουλο, Σούκα, Πολυκανδριώτη, Μούτση, Σπανό, Κηλαηδόνη, Λοΐζο, Καρνέζη, Νταλάρα, Αλεξίου, Πάριο, Μητσιά, Μοσχολιού, Γαλάνη, Ξυλούρη και πολλούς άλλους ακόμα συνθέτες, τραγουδιστές και στιχουργούς. Η καλλιτεχνική παρουσία και το έργο του Αντώνη Βαρδή θα μας συνοδεύει για πάντα.

ΔΗΜΑΡ

Ο θάνατος του Αντώνη Βαρδή, ενός καλλιτέχνη που σφράγισε με τα τραγούδια και τις μελωδίες του τη νεοελληνική μουσική σκηνή προξενεί πένθος και θλίψη σε όλους μας. Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του.

ΚΚΕ

Ο Αντώνης Βαρδής έφυγε πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι, χάνοντας την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς, φίλους, σε όσους αγάπησαν τα τραγούδια του» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής άφησε το δικό του στίγμα στην ελληνική δισκογραφία, συνεργαζόμενος με καταξιωμένους συνθέτες και ερμηνευτές, με πάνω από 400 τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό όλα τα χρόνια της καλλιτεχνικής του παρουσίαςΤο έργο του θα μας συντροφεύει και θα μας θυμίζει τον ευγενικό καλλιτέχνη.

ΑΝ.ΕΛ
Kαλό ταξίδι στον Αντώνη Βαρδή, τον ευγενικό μεγάλο τραγουδιστή της αγάπης…

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Αντώνη Βαρδή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Αντώνης Βαρδής υπήρξε σημαντικός και δημοφιλής καλλιτέχνης. Είχε ρίζες γερές γνωρίζοντας από πολύ νέος φυσιογνωμίες του λαϊκού μας τραγουδιού, αλλά είχε και δικά του φτερά που του χάρισαν πολύ μεγάλες και γνωστές επιτυχίες που αγάπησε και τραγούδησε ο ελληνικός λαός. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».