Για δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη κάνει λόγο η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη αναφερόμενη στην ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να μην χτυπήθηκε μονάχα από την προπέλα του σκάφους του με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και από άλλα όργανα.

«Σήμερα πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ο σύζυγος μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπό μας», αναφέρει σε δήλωσή της η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα που διενήργησε η ιατροδικαστής κ. Χαρά Σπηλιοπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Αν δεχθούμε ότι οι δυο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις.