Ορκίστηκε ,σήμερα το μεσημέρι στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και για δεύτερη φορά περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έθεσε ως βασική αρχή της νέας του θητείας, «τον υπαρκτό πατριωτισμό με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Στην τελετή ορκωμοσίας έδωσαν το παρόν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, Εθνικής ‘Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, βουλευτές, δήμαρχοι από όλη την Περιφέρεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες της Πελοποννήσου, το μητροπολίτη Ιλίου & Αχαρνών Αθηναγόρα, Πατρών Χρυσόστομο, Ιερισσού Θεόκλητο και τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Διαυλείας, Γαβριήλ. Επίσης παρόν ήταν η ηγεσία της δικαστικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας της Πελοποννήσου, καθώς και πλήθους πολιτών που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τόσο εσωτερικά, όσο και τον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου.

Οι περισσότεροι ορκίστηκαν με το θρησκευτικό όρκο, που τέλεσε ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, ενώ τον πολιτικό επέλεξαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και ορισμένοι εκ των συμβούλων της παράταξης του Οδυσσέα Βουδούρη.

Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, στο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της περιφερειακής αρχής, απήυθυνε μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι όλοι έχουμε ευθύνη να συνεργαστούμε, «γιατί λύσεις από έξω δεν υπάρχουν. Πρέπει να δείξουμε ενεργό ενδιαφέρον ως πολίτες, ώστε ούτε άνθρωποι να χαθούν ούτε γενιές».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύουμε ότι μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Νέα Ελλάδα των περιφερειών, μέσα από την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει, την δυνατότητα της να διεκδικεί και να καταφέρνει, την αξιοπιστία που έχει δημιουργήσει γύρω από το δικό της πια ξεχωριστό, διακριτό όνομα».

Υπογράμμισε ότι, «πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε απευθυνθεί στον άδολο ακομμάτιστο πατριωτισμό όλων των Πελοποννησίων. Σήμερα σας απευθύνω κάλεσμα πίστης σε έναν υπαρκτό πατριωτισμό που θα δημιουργήσει νέα ήθη, θέτοντας στο επίκεντρο της πολιτικής πρωτοβουλίας το άτομο και με τις τρεις του υποστάσεις, τον άνθρωπο, τον πολίτη και τον ιδιώτη».

Ανέφερε πως πατριώτης είναι εκείνος που αγωνίζεται και βοηθά το διπλανό του, που κρατά τα χρήματά του στον τόπο και δεν εκπατρίζει, εκείνος που δεν αφήνεται στην ανευθυνότητα του λαϊκισμού. «Πατριώτες είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ας λένε οι λίγοι και ευνοημένοι ότι οι ευθύνες της σημερινής ανέχειας και καταστροφής βαραίνουν όλους τους πολίτες», τόνισε.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια πολιτικής δήλωσης του επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Παναγιώτη Κάτσαρη, μικρή ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής από το πίσω μέρος της αίθουσας άρχισε να φωνάζει εθνικιστικά συνθήματα, χωρίς όμως να δημιουργηθεί ένταση.