Στην επικινδυνότητα να γίνονται τα self test κορονοϊού μέσα στα φαρμακεία, καθώς αυτό ενδέχεται να αυξήσει τη διασπορά του ιού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Κούβαρης.

«Θα ήθελα να πω ότι τα ερωτήματα που βάλαμε είναι ερωτήματα τα οποία οφείλει να λύσει άμεσα η κυβέρνηση. Η διάθεση και η πρόθεση των φαρμακοποιών είναι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια» σημείωσε ο κ. Κούβαρης μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας ότι είναι ένα μεγάλο «ερωτηματικό» το να γίνονται στο φαρμακείο, καθώς όπως υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί είναι κάτι «πολύ επικίνδυνο».

«Δεν μας ενδιαφέρει καμία αμοιβή στο όλο θέμα, δεν θέλουμε να υπάρχει αμοιβή. Εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε πώς γίνονται τον πολίτη και αυτός να πάει σπίτι να το κάνει» τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, προσθέτοντας ότι πρόκειται για απλά τεστ αυτοδιάγνωσης που μπορεί εύκολα να κάνει κάποιος μόνος του.

«Εάν στα 20 εκατομμύρια τεστ, κάποιοι πολίτες έχουν την ευσυνειδησία να πάνε στο επόμενο βήμα, εάν είναι θετικοί, τότε έχουμε δημιουργήσει τεράστιο τείχος ασφαλείας απέναντι στην πανδημία. Χιλιάδες άνθρωποι θα προστατέψουν τους συνανθρώπους τους, ενώ αν ήταν ασυμπτωματικοί χωρίς να το γνωρίζουν θα μπορούσαν να μεταδόσουν τον ιό» ανέφερε ο κ. Κούβαρης.