Για το self test που θα μπορούν να αγοράζουν οι πολίτες από τα φαρμακεία και θα το κάνουν μόνοι τους σπίτι μίλησε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Αν δεν ήταν εύκολο δεν θα λεγόταν self test. Αυτό το τεστ δεν υπήρχε πριν από 2-3 μήνες. Θα έχει αναλυτικές οδηγίες χρήσης, δεν θα χρειάζεται όλη η διαδικασία που γίνεται όταν μας κάνουν τεστ. Δεν θα χρειάζεται μπατονέτα για να είναι δύσκολο και επίπονο. Κάθε τεστ ακολουθείται από τις δικές του οδηγίες. Δεν υπήρχε 2-3 μήνες πριν. Δεν μπορούσαμε να το έχουμε πέρσι, δημιουργήθηκε πρόσφατα. Μπορεί να το κάνει ο άλλος μόνος του με απλές οδηγίες. Θα βγουν αναλυτικά βίντεο για το πώς θα το κάνεις» είπε στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σχολίασε και τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών για τη διάθεση των τεστ μέσω των φαρμακείων τους. «Αν υπάρχει πολύς κόσμος στο φαρμακείο μου, κάποιοι θα αγοράσουν κάτι. Ας βάλουμε όλοι χέρι» είπε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.