Παναττικό συλλαλητήριο με πορεία από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα για την προστασία της υγείας, τα δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαρτίου.

Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα, συμμετείχαν σε κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα «Ένας χρόνος πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή».

Παράλληλα, σε ξεχωριστό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, συγκεντρώθηκαν εργατικές ενώσεις, σωματεία, ανάμεσά τους η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών, όπως επίσης οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας», τονίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Στη συνέχεια, βρέθηκαν όλοι μαζί επί της Αμαλίας, στην οποία έκλεισε η κυκλοφορία, με την κατάσταση να είναι ήρεμη και την Αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος