Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, επιδημιολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής ανέφερε πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ολιγοήμερης αναστολής των εμβολιασμών με AstraZeneca.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Τάκης Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος των θρομβοεμβολικών επεισοδίων είναι σημαντικά μικρότερος από τον αναμενόμενο άνευ εμβολίου.

Σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχουν καταγραφεί 30 περιστατικά στα 5 εκατομμύρια, δηλαδή πρόκειται για λιγότερο από 1 στις 100.000.

«Δεν πρέπει να συγχέουμε τη χρονική σύμπτωση με την αιτιολογική συσχέτιση», επανέλαβε ο καθηγητής, τονίζοντας πως «όλα αυτά τα περιστατικά ξεσκονίζονται από τον ΕΜΑ».

Υπογράμμισε, άλλωστε, πως οι περισσότερες χώρες δρουν προληπτικά, ενώ χαρακτήρισε κατανοητή την ανησυχία, επισημαίνοντας, όμως, πως «θα πρέπει να κρατηθούμε στο μέτρο των πραγμάτων».

«Οι αντιδράσεις είναι εκτός του μέτρου των πραγματικών κινδύνων», την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω μιας ιδιαίτερης έξαρσης του κορονοϊού, κατέληξε ο καθηγητής.