Συνεδριάζουν το απόγευμα οι εξαγωγείς Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Κοζάνης και Φλώρινας, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, μετά το εμπάργκο της Ρωσίας, με τις νταλίκες με τα αγροτικά προϊόντα να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής.

Την Πέμπτη το θέμα θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, εμπειρογνώμονες ειδικευμένοι στον τομέα της γεωργίας θα συζητήσουν τις συνέπειες της κρίσης, ενώ μια ειδική ομάδα θα εξετάσει τις δυνητικές συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο και θα προτείνει λύσεις.

Βούλτεψη: Οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν πλήρως

Τη διαβεβαίωση ότι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν πλήρως για τις ζημίες που ενδέχεται να υποστούν από το ρωσικό εμπάργκο, είτε από την ελληνική πλευρά είτε από την ΕΕ έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια θα αποζημιωθούν, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πληγούν από την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Προσέθεσε μάλιστα πως ορισμένα ελληνικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από το ρωσικό εμπάργκο, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

«Μία υπεύθυνη πολιτεία δεν καθορίζει την εξωτερική πολιτική με βάση κάποια φορτία ροδάκινου», επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο να λυθεί το πρόβλημα των αγροτών και να αλλάξουμε συμμάχους».