Αφιέρωσε τη ζωή του στο να βοηθά Στο έργο του ελληνορθόδοξου ιερέα Γερβάσιου Ραπτόπουλου, ο οποίος επί 36 χρόνια, από το 1978, αναφέρεται η ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC, προβάλλοντας ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 83χρονος ιερέας έχει βοηθήσει περισσότερους από 15.000 κρατουμένους να εξασφαλίσουν την ελευθερία τους, ενώ δήλωσε ότι έχει επισκεφθεί φυλακές σε 90 χώρες -συμπεριλαμβανομένων της Μαδαγασκάρης, της Αυστραλίας, της Ρωσίας, της Αλβανία, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Νέας Ζηλανδίας- προσπαθώντας να εξασφαλίσει την απελευθέρωση Ελλήνων φυλακισμένων.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος ανέφερε ότι «εδώ και δεκαετίες, ο πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος επιδεικνύει εξαιρετικό έργο, προσφέροντας ανθρώπινη ζεστασιά και αλληλεγγύη σε φυλακισμένους».

Στο δημοσίευμα καταγράφονται επίσης μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν βοηθηθεί από τον ιερέα Γερβάσιο, ενώ επισημαίνεται ότι «το έργο του έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, καθώς έχουν μειωθεί οι προσφορές του κόσμου για τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό».

Όπως υπογραμμίζεται, ο ιερέας Γερβάσιος έχει τιμηθεί επανειλημμένα από το ελληνικό κράτος για την προσφορά του και ζει σ’ ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στην ίδια ανταπόκριση επισημαίνεται ότι «ο αριθμός των κρατουμένων στην Ελλάδα ανέρχεται στους 13.000 περίπου και υπερβαίνει κατά πολύ την χωρητικότητα των ελληνικών φυλακών, με αποτέλεσμα οι αρχές να αναγκάζονται να στοιβάζουν τους κρατουμένους στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, μέχρι να βρεθεί χώρος σε κάποια φυλακή».