Συστάθηκε εταιρεία διαχείρισης υδατοδρομίων

Ο σταθμός θα λειτουργεί στο νέο λιμάνι της Κέρκυρας – Αναμένεται η αποστολή υδροπλάνου


ΕΛΛΑΔΑ
19:46
07/08/2014
Συστάθηκε εταιρεία διαχείρισης υδατοδρομίων
loading

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ» και η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας διαχείρισης υδατοδρομίων με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ», η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Κέρκυρας και στη μεταφορά των κατοίκων των Παξών.

Θα ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία προς τα αρμόδια υπουργεία για τη χορηγία της άδειας λειτουργίας Κέρκυρας - Παξών επ’ ονόματι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ.

Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του «ΟΛΚΕ ΑΕ», Σπύρος Ανδριώτης, κατά την τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε για την ίδρυση της εταιρείας, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη προώθησης της αναπτυξιακής πορείας του «ΟΛΚΕ ΑΕ» και στο πλαίσιο αυτό αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ίδρυσης και λειτουργίας στην Κέρκυρα υδατοδρομίων.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε προσωπικά τους πολιτικούς προϊσταμένους των συναρμόδιων υπουργείων, τον υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο, καθώς και τους βουλευτές Κέρκυρας και μέλη της κυβέρνησης, Νικόλαο Δένδια και Άντζελα Γκερέκου για την αμέριστη στήριξη και αρωγή που παρείχαν έως σήμερα στον «ΟΛΚΕ ΑΕ».

Ευχαρίστησε επίσης τον μέτοχο της εταιρείας «ΤΑΙΠΕΔ», ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση του Οργανισμού συνέβαλε, όπως τόνισε, ουσιαστικά στη σημερινή εξέλιξη.

Είπε ακόμη πως η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας και παράλληλα θα επιλύσει χρόνια προβλήματα μεταφοράς καθ’ όλη την διάρκεια του έτους των κατοίκων των Παξών αρχικά αλλά και των κατοίκων των Διαπόντιων νήσων στη συνέχεια.

Ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, επισήμανε: «Η σύσταση της εταιρείας "Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ" δημιουργεί ένα πρωτοποριακό μοντέλο διοίκησης υδατοδρομίων». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νέα εταιρεία θα λειτουργήσει με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι δύο της εταίροι -"ΟΛΚΕ ΑΕ" και "Ελληνικά Υδατοδρόμια"- διαθέτουν διακριτά πλεονεκτήματα η άθροιση των οποίων δημιουργεί σημαντική υπεραξία».

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ έχει ήδη προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία των υδατοδρομίων και την αδειοδότηση θα ακολουθήσει η αποστολή ενός υδροπλάνου στην Κέρκυρα χωρητικότητας 19 θέσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει