Στην αποξήλωση 23 «σχολαζόντων» περιπτέρων προχώρησε ο δήμος Πατρέων.

Σύμφωνα με τον δήμο πρόκειται για περίπτερα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν φύγει από την ζωή και όπως προβλέπει ο νόμος η ιδιοκτησία του περιπτέρου περνάει στην τοπική αυτοδιοίκηση, ασχέτως εάν υπάρχει διάδοχη κατάσταση.

Μετά την αποξήλωση οι θέσεις που καταργήθηκαν, αντικαταστάθηκαν με νέες σε άλλα σημεία της Πάτρας και ξεκίνησε η διαδικασία της δημοπρασίας προκειμένου να επιλεγεί το 70% των ιδιοκτητών, ενώ για το υπόλοιπο 30%, οι άδειες προβλέπεται δοθούν σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τρίτεκνους, πολύτεκνους κ.α.

Όμως, κατά την διάρκεια της δημοπρασίας, ουδείς εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ενοικίαση του περιπτέρου, γεγονός, που σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, αποδίδεται στην οικονομική κρίση. Άλλωστε, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές περιπτέρων υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη πτώση του τζίρου, που φθάνει ακόμα και το 40%, αφ ενός λόγω της κρίσης και αφ ετέρου λόγω της μείωσης του ποσοστού κέρδους σε μία σειρά από προϊόντα.

Παράλληλα, ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας είναι η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.