Σε μία δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, ο ΟΤΕ και η COSMOTE δε θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι και σε κοινωνικά ζητήματα, γι’ αυτό και έχουν αναπτύξει δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παιδιών αλλά και νέων ανθρώπων, όπως παρουσιάζεται στον κοινό ετήσιο online Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας, για το 2013.

Αξίζει, αρχικά, να σημειωθεί πως οι δύο εταιρείες συνεισέφεραν με περισσότερα από  2,6 εκ. ευρώ, μέσω χορηγιών και δωρεών, σε είδος και χρήματα, για το 2013, ενώ διέθεσαν περίπου 550.000€ για την υποστήριξη 17 Μη Κυβερνητικών Οργανισμών για παιδιά που έχουν ανάγκη, μέσω της Χριστουγεννιάτικης Καμπάνιας του ΟΤΕ και του «Θεσμού Αγάπης» της COSMOTE. Την ίδια στιγμή ενίσχυσαν περαιτέρω το Πρόγραμμα Υποτροφιών, έναν εξίσου σημαντικό θεσμό που υλοποιείται εδώ και 12 χρόνια, έχοντας υποστηρίξει περισσότερους από 400 πρωτοετείς φοιτητές, με πάνω από €2,4 εκατ. ευρώ.

Έντονη είναι η παρουσία και η συμβολή των δύο εταιρειών στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Ενδεικτικά:

• Ο ΟΤΕ, μέσω της πρωτοβουλίας «η επιχείρησή σου.gr» έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερες από 15.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από διαφορετικούς κλάδους, να προωθήσουν την επιχείρησή τους στο Διαδίκτυο, εντελώς δωρεάν, για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ σε 10 επιχειρήσεις έδωσε την ευκαιρία ακόμη και να διαφημιστούν τηλεοπτικά.

• Η COSMOTE, μέσω της 4ης ενέργειας του προγράμματος «Ο κόσμος μας, εσύ», δημιούργησε το COSMOTE StartUp, ένα πρόγραμμα που στόχευε στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία ευκαιριών και την ανάπτυξη πρωτότυπων ιδεών.

• Μέσω της δράσης «Share Your Success», η COSMOTE έδωσε την ευκαιρία σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να προβάλουν τη δική τους ιστορία επιτυχίας και να κερδίσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο διαφημιστικής προβολής αξίας  20.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στον φετινό κοινό Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας των δύο εταιρειών, σε ένα φιλικό online περιβάλλον, στο http://www.ote-cosmote-cr2013.gr.