Σε εγρήγορση βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία καθώς η απεργία πείνας και δίψας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, για 54 και 9 μέρες αντίστοιχα, έχουν προκαλέσει επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά διαφόρων στόχων.

Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στο Σύνταγμα, κάτι που θα γίνει και σήμερα στις έξι το απόγευμα.

Η Αστυνομία, με ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν 2.000 άτομα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της “συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα” και διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (2.000) περίπου ατόμων, στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο επί μία ώρα και στη συνέχεια πορεύθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου στην Πλατεία Ομονοίας, όπου η συγκέντρωση -πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 19.30.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Βασ. Αμαλίας και τμήμα της Βασ. Σοφίας και στην οδό Πανεπιστημίου».

Φόβοι για νέα τρομοκρατική οργάνωση και κλοπή πολεμικού υλικού από τους υποστηρικτές του

Για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε στρατιωτικούς στόχους και ενδεχόμενη αρπαγή όπλων, ρουκετοβόλων κι εκρηκτικών προειδοποιεί κατεπείγον απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι αρχές φοβούνται ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μια νέα τρομοκρατική οργάνωση… α λα 17 Νοέμβρη λόγω της εξέλιξης της υγείας του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα (λόγω απεργίας πείνας), η οποία θα μπορούσε να έχει και το όνομά του.

Θυμίζουμε ότι η 17 Νοέμβρη είχε προβεί σε κλοπή οπλισμού το 1989 από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα, ενώ σε μια αντίστοιχη ενέργεια είχε προβεί και ο ΕΛΑ το 1977 από στρατόπεδο της Ελευθερούπολης Καβάλας.about:blank

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. συντάχθηκε, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, στις 26 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή περίπου στην 50ή ημέρα της απεργίας πείνας του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, κι έχει τίτλο «Εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας περιμετρικά στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών και κτιρίων».

Όπως σημειώνεται «ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης εσωτερικής επικαιρότητας παρακαλείσθε όπως από της λήψεως της παρούσης και για όσο χρονικό διάστημα κρίνετε αναγκαίο εντείνετε κι αυξήσετε τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων (αποθήκες οπλισμού, πυρομαχικών κ.λπ.), σχηματισμών έως και στρατιωτικών κτιρίων που βρίσκονται εκτός αυτών προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού και των εν λόγω κτιρίων κι εγκαταστάσεων ή πράξης ακτιβιστικού χαρακτήρα»!

Επισημαίνεται ακολούθως προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες: «Σε συνεργασία με τις κατά τόπο αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές, προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού εκδηλώσετε και οποιοδήποτε κατά την κρίση σας πρόσθετο μέτρο το οποίο θα συμβάλει στην επαύξηση του βαθμού ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων».