Επιθέσεις αντιεξουσιαστών για τον βαρυποινίτη της 17 Νοέμβρη και απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα φοβάται η ΕΛ.ΑΣ που εφαρμόζει έκτακτα μέτρα.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι μετά τις τελευταίες 16 επιθέσεις τα χτυπήματα θα αναβαθμιστούν γι’ αυτό και έχει πάρει εντολές για φύλαξη 1.000 στόχων, σύμφωνα με το MEGA.

Συγκεκριμένα θα υπάρξει ενίσχυση στατικών δυνάμεων δηλαδή σκοπιές σε πιθανούς στόχους και χαρτογράφηση υποψήφιων στόχων, αύξηση περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ. – Άμεση Δράση – ΟΠΚΕ) ενώ έχουν δοθεί διαταγές για εγρήγορση και έγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων που ενδεχομένως βάλλονται.

Αυξημένα μέτρα αναμένεται να ληφθούν για Αστυνομικά Τμήματα (Λαμία, Ζωγράφου, Ακρόπολης κ.ά.), δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, Υπ. Δικαιοσύνης κ.ά), το νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και θα βρίσκονται 110 αστυνομικοί το 24 ώρες το εικοσιτετράωρο αλλά και εμπορικούς δρόμους πολυκαταστήματα.

Νέες συγκεντρώσεις σήμερα

Νέες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και για σήμερα ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας.

Στην Αθήνα το ραντεβού δίνεται στις 18:00 στο Σύνταγμα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα γίνουν συγκεντρώσεις στα Γιάννεβα στις 18:00, στο Ηράκλειο Κρήτης στις 13:30, στην Πάτρα στις 12:00 και στην Κέρκυρα στις 17:00.

«Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί (…) η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας».

Ανάληψη ευθύνης για τις μολότοφ στο περιπολικό στην Ούλοφ Πάλμε

Τα ξημερώματα της Δευτέρας περιπολικό που κινούνταν στην Ούλοφ Πάλμε δέχτηκε επίθεση με δύο μολότοφ από αγνώστους.

«Τα ξημερώματα της 53ης ημέρας απεργίας πείνας και της 8ης ημέρας απεργίας δίψας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα, συντρόφια στήσαμε καρτέρι επί της οδού Ούλοφ Πάλμε με σκοπό να επιτεθούμε σε διερχόμενο μπατσικό όχημα, όπως και έγινε» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Και συνεχίζουν: «Δράσεις σαν και αυτή μπορούν να γίνουν σε διάσπαρτα σημεία της πόλης, αντιστρέφοντας το αίσθημα του φόβου που μας έχει επιβληθεί. Οι βάρδιες των μπάτσων να γίνουν ο εφιάλτης τους.

Δύναμη σε όλα τα αγωνιζόμενο συντρόφια

Κράτη και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες

Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες».