Για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και το ενδεχόμενο του θανάτου του, μίλησε ο Γιώργος Μομφεράτος, γιος του Νίκου Μομφεράτου, του εκδότη της Απογευματικής που δολοφονήθηκε από τη 17Ν το 1985.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Μομφεράτος που ανήκει στην ομάδα των συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας συνυπέγραψε την ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητείται από τον Κουφοντίνα να σταματήσει την απεργία πείνας.

Μιλώντας στο Mega, είπε πως «εμείς λυπούμεθα που έχει γίνει πάλι η τρομοκρατία θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί περί αυτού πρόκειται» υποστηρίζοντας ότι τα ζητήματα περί μεταθέσεων σε άλλες φυλακές που αναφέρονται είναι απλώς μια αφορμή και όχι η ουσία.

«Με την ανακοίνωσή μας ζητούμε από τον κ. Κουφοντίνα να σταματήσει την απεργία πείνας του και να διεκδικήσει όποια δικαιώματα θεωρεί ότι καταπατούνται μέσα από τη δικαστική οδό. Το ίδιο ζητάμε από τους οπαδούς του, που φαίνεται να μην ζητάνε από τον ίδιο να ζήσει, ούτε φαίνεται να θέλουν να τη σταματήσει, αλλά έχουν άλλα στο μυαλό τους» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις της κοινωνίας, στο εν λόγω ζήτημα, υποστήριξε ότι «δεν με αφορά ο Κουφοντίνας ή τα υπόλοιπα μέλη. Έχει περάσει καιρός, αυτά τα άτομα έχουν καταδικαστεί, πιο πολύ με απασχολεί πώς βλέπει η κοινωνία αυτό το θέμα».

«Είναι περιθωριακές οι ομάδες που έχουν τις φαντασιώσεις της 17Ν»

Για τους υποστηρικτές του είπε ότι «είναι περιθωριακές οι ομάδες που έχουν τις φαντασιώσεις της 17Ν περί ανατροπών πολιτευμάτων και ολοκληρωτισμών, παρ’ όλα αυτά έχουν μια διεκδικητικότητα και μια φωνή δυνατή και ακούγονται με τις δράσεις που κάνουν, έχουν κάνει πάνω από 300 δράσεις και αναρωτιέται κανείς τι επιδιώκουν» ανέφερε ο κ. Μομφεράτος.

Ο κ. Μομφεράτος επανέλαβε ότι «δεν θέλουμε να πεθάνει ο Κουφοντίνας», υποστηρίζοντας όμως ότι «το λεγόμενο κίνημα το μόνο που θέλει είναι να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Γιατί ο Κουφοντίνας ζωντανός θυμίζει τους νεκρούς του, όμως αυτοί θέλουν το δικό τους νεκρό. Και όσο είναι ζωντανός τους κάνει κακό».