Σάλο έχουν προκαλέσει στο Ρέθυμνο οι πληροφορίες για διοργάνωση εκδήλωσης με τη συμμετοχή 200 ατόμων – κατά άλλες πληροφορίες συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα – σε ορεινό χωριό του νομού, παρά το ότι η περιοχή βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Ρεθυμνιώτικα Νέα το πάρτι πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και μάλιστα με την παρουσία πολύ γνωστής καλλιτέχνιδας, σε γνωστό χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων, νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η κινητικότητα στον συγκεκριμένο χώρο έγινε αντιληπτή από αστυνομικούς, οι οποίοι λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους και για να μην σημειωθούν έκτροπα δεν παρενέβησαν.

Συγκέντρωσαν όμως αποδεικτικό υλικό και οι διοργανωτές συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση, ασκήθηκε δίωξη εις βάρος τους για παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Παράλληλα τους επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι ο νομός Ρεθύμνου από τις 13 Φεβρουαρίου βρίσκεται στο «κόκκινο», έχει τεθεί δηλαδή σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.