Την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου ανέλαβαν οι «Πυρήνες Άμεσης Δράσης-Οργάνωση Αναρχική Δράση».

Ο μηχανισμός μπήκε ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, με εντολή του εισαγγελέα, διατάχθηκε η χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 47η ημέρα απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας.

«Η αμερικανόδουλη κυβερνητική μαφία, δρομολογεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο θανάτου στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του ελλαδικού χώρου» γράφει σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη.

[…] Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού χαμηλής ισχύος στην μπροστινή πύλη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, το βράδυ της 19ης Φλεβάρη-5ης πανελλαδικής μέρας δράσης για την απεργία πείνας του επαναστάτη συντρόφου Δημήτρη Κουφοντίνα. Παρά την πυροδότηση του μηχανισμού, η έκρηξη ήταν ατελής λόγω της επέμβασης ενός διερχόμενου οδηγού που μόνο ως πληροφοριοδότης μπορεί να μείνει στην ιστορία, καθώς ενημέρωσε την αστυνομική φρουρά για την επίθεση» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Στόχος μας ήταν να καταστήσουμε σαφές σε όλους τους πολιτικούς προϊστάμενους της δια-κρατικής τρομοκρατίας πως μπορούμε να βηματίζουμε νύχτα με τη νύχτα ακόμα και στον πιο άρτια φυλασσόμενο στόχο σας. Όμως στα βήματα μας δε στέκεται τίποτα και κανένας εμπόδιο. Η υποστήριξη του συντρόφου Δημήτρη είναι αδιαπραγμάτευτο καθήκον της κοινότητας μας».

*εξωτερική φωτογραφία αρχείου