Σε καραντίνα βρίσκεται ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ Συμεών, ο οποίος στις 14 Φεβρουαρίου είχε έρθει σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο μητροπολίτης υποβλήθηκε άμεσα σε rapid test και σε διαγνωστικό έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και τα δύο ήταν αρνητικά σύμφωνα με το tvstar.gr.

Mε εντολή του υποβλήθηκαν προληπτικά σε rapid test και οι τρεις συνεργάτες του, που τον συνόδευσαν στην περιοδεία του, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν αρνητικοί.

O κ. Συμεών, με ανακοίνωση, του εύχεται περαστικά στον Αντιπεριφερειάρχη και γενικότερα σε όλους τους ασθενείς COVID-19 και προτρέπει όλους μας να τηρούμε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με ενημέρωσε ο αγαπητός φίλος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ότι κατόπιν διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στο οποίο υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός στον COVID-19, χωρίς να είναι εφικτό να προσδιορισθεί από πότε είναι φορέας του ιού.

Επειδή, προ ολίγων ημερών είχαμε τη χαρά της μεταξύ μας επικοινωνίας, για 10 περίπου λεπτά της ώρας σε εξωτερικό χώρο, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εκτός από το rapid test στο οποίο υποβάλλομαι καθημερινά και στο οποίο βρέθηκα για μία ακόμη φορά αρνητικός στον COVID-19, υποβλήθηκα άμεσα και σε διαγνωστικό έλεγχο στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Λαμίας και στο οποίο, επίσης, βρέθηκα αρνητικός.

Συγχρόνως, με εντολή μου και μέριμνά μου, υποβλήθηκαν προληπτικώς σε rapid test και οι τρεις συνεργάτες μου, που με συνόδευσαν στην περιοδεία μου, και οι οποίοι, επίσης, βρέθηκαν αρνητικοί.

Ευθύς αμέσως επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Φωτόπουλο Αγάλο, Ιατρό, Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Συντονιστή Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος, προκειμένου να λάβω οδηγίες, καθώς ήλθα σε επαφή με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Υποσημειώνω, ότι κατά την απόσταση των λίγων μέτρων, που περπατήσαμε μαζί στο πυκνό χιόνι στη Μεγάλη Κάψη, φορούσα διπλή μάσκα, χειρουργική και υφασμάτινη, όπως πράττω πάντα, εκτός από την τέλεση των Ιεροπραξιών, καθόσον οι Κανόνες του Οργανισμού Υγείας και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αυτό προβλέπουν, την μη χρήση μάσκας από τους Λειτουργούς κατά τις τελετές.

Επίσης, καθιστώ γνωστό, ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν ήλθε σε καμμία επαφή με το γάμο, που ετέλεσα στην Μερκάδα, καθότι εργαζόταν με τα συνεργεία αποχιονισμού και δεν είχε καμμία σχέση με το Μυστήριο.

Όλες τις Ιερές Ακολουθίες του νυχθημέρου θα τις τελέσω στο Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ιερό Επισκοπείο, οι προγραμματισμένες ομιλίες μου θα γίνουν μέσω του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, ο χαιρετισμός μου στην επετειακή εκδήλωση της Κυριακής για την Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα θα γίνει διαδικτυακά μέσα από το Επισκοπείο, το αυτό ισχύει και για τις λοιπές προγραμματισμένες παρεμβάσεις μου στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και για τις τηλεδιασκέψεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε επτά ημέρες θα υποβληθώ και πάλι σε μοριακό τεστ, ενώ καθημερινά θα υποβάλλομαι σε rapid test με δική μου μέριμνα εντός του Επισκοπείου.

Ευχαριστώ τον Θεό, που μου χαρίζει αυτό το δώρο της αυτοαπομόνωσης αυτές τις λίγες ημέρες για περισσότερη προσευχή και μελέτη».