Σε αυξημένη επιτήρηση παραμένει η Θεσσαλονίκη, μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ σε σκληρό lockdown μπαίνουν Αχαΐα και Εύβοια.

Νωρίτερα ο διευθυντής ΜΕΘ στο ΓΝΘ «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Real Fm 107,1 τόνισε ότι «αν δεν ληφθούν σήμερα τα μέτρα, αύριο θα είναι πάρα πολύ αργά».

«Τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας είναι μικρά. Μπορεί γρήγορα οι υγειονομικές ανάγκες να υπερβούν τις δυνατότητες του συστήματος και να υπάρχει κατάρρευση. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, καθώς «ακόμη βιώνουμε στα νοσοκομεία την τρομακτική ορμή του δευτέρου κύματος».

Έκρουσε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου. «Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Αν δεν ληφθούν σήμερα τα μέτρα αύριο θα είναι πάρα πολύ αργά» είπε σύμφωνα με το grtimes.gr.

«Μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς» είπε.

Επίσης παρατήρησε πως δεν γίνεται με σωστό και επιστημονικό τρόπο η επαναλειτουργία δραστηριοτήτων, όπως τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος έκρηξης των κρουσμάτων και λήψης οριζόντιων μέτρων. «Παίζουμε με τη φωτιά», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο «η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποφύγει το ολικό lockdown» με εφαρμογή της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, αλλά και με την αποφυγή συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς.

Τέλος, αναφέρθηκε στη μη συμμόρφωση των πολιτών με τα μέτρα περιορισμού της διασπορά κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως το «άνοιξε-κλείσε» της «βεντάλιας» των μέτρων έχει κουράσει.