Μεγάλη είναι η συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο συλλαλητήριο παίρνουν μέρος, επίσης, μαθητές και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνονται προς τη Βουλή, με τα πράγματα μέχρι στιγμής να είναι ήρεμα.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα στο Κοινοβούλιο, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, η ΟΛΜΕ και τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος / 3 πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου η ΔΟΕ, ενώ εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης.

Βασικό αίτημα η απόσυρση του νομοσχεδίου

Με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κατηγορούν την ηγεσία του για «αυταρχισμό», «αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων», «απόσταση από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αλλά και «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση, με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» κατά το νέο άνοιγμα των σχολείων.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

«Η 10η Φεβρουαρίου πρέπει να βρει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ξανά στους δρόμους», επισημαίνει από την πλευρά της η ΔΟΕ και προσθέτει: «Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ρυθμίσεις θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των εργαζομένων.

Δείτε τις εικόνες από το newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος