Στο λιμάνι του Αθηνιού, στη Σαντορίνη, προσέκρουσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επιχειρώντας να δέσει, το πλοίο «Πρέβελης», με 47 επιβάτες και 29 οχήματα, ενώ εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά.

Στο πλοίο έσπευσε το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώνοντας κάποιες ζημιές στο αριστερό μέρος της πρύμνης, πάνω από την ίσαλο γραμμή, έκτασης περίπου δύο μέτρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας στην ανακοίνωσή του, διαπιστώθηκε αποκόλληση του ελαστικού προφυλακτήρα και τμήματος του μεταλλικού ζωναριού στο πρυμναίο αριστερό μέρος, σε ύψος περίπου 1,5 μ. πάνω από την ίσαλο γραμμή, έκτασης περίπου 2 μ., ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, αλλά μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» απέπλευσε για Πειραιά με 38 επιβάτες, 21 φορτηγά, 9 ΙΧ και 1 δίκυκλο.

(φωτογραφία αρχείου)