Το πρωί της Πέμπτης (7/1) πέρασε την πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, το βαν που μετέφερε τα εμβόλια για τον κορονoϊό.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Άμεσα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του νοσοκομείου Λαμίας αλλά και της Στερεάς, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και της 5ης ΥΠΕ.

Το πολύτιμο φορτίο του σχεδίου «Ελευθερία» για το νοσοκομείο Λαμίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το ΣΥ.ΦΑ. Καρδίτσας, με σταθμούς Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καρπενήσι και Λαμία.

Ανάλογα με την κατάσταση που θα βρίσκονται (συντήρηση ή ψύξη) θα ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί, αλλιώς διαφορετικά θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 08:00 το πρωί.

Η διοίκηση σε συνεννόηση με την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία, έχει καταρτίσει πρόγραμμα ώστε να εκμεταλλευτούν όλες τις ώρες και τις δόσεις και να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό.

Πρώτος στη λίστα που θα εμβολιαστούν, ο Συντονιστής Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής, Λεωνίδας Λαναράς και θα ακολουθήσουν οι συνάδελφοί του Γεώργιος Κατσαρέλης, Δ/ντης της Πνευμονολογικής και Νικόλαος Τσώνης, Δ/ντης ΩΡΛ. Στους πρώτους της λίστας και η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ελένη Κωστορίζου.

Συνολικά θα εμβολιαστούν 416 άτομα από το Νοσοκομείο Λαμίας και ανάλογα με τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες στο ΕΚΑΒ, όπου διαγνώσθηκαν τέσσερις διασώστες θετικοί, θα εμβολιαστούν και 44 άτομα από εκεί.

Το αργότερο την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Στερεάς και του Βόλου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.