Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε χθες το βράδυ κατά τη συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Μάνου Τσάο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διέταξε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ιωάννα Κατσή. Η εισαγγελέας ζητάει να διερευνηθεί εάν ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης από τους διοργανωτές.

Την ίδια ώρα με εντολή που έδωσε η ίδια -και ενόψει της προκαταρκτικής έρευνας, η οποία ανατέθηκε σε πταισματοδίκη- αφέθηκε ελεύθερος ο 57χρονος διοργανωτής της συναυλίας που είχε συλληφθεί από λιμενικούς για την υπόθεση. Πρόκειται για νόμιμο εκπρόσωπο μουσικών παραγωγών και εκδηλώσεων, ο οποίος συνελήφθη αρχικά κατηγορούμενος για «έκθεση σε κίνδυνο». Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία πάντως προκύπτει ότι είχαν τηρηθεί από τους διοργανωτές τα τυπικά μέτρα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα πυρασφάλεια, σεκιούριτι εντός του συναυλιακού χώρου κ.ά.

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγα λεπτά αφότου ανέβηκε στη σκηνή ο γνωστός τραγουδιστής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα θεατών συνεπλάκη με άλλη ομάδα, με συνέπεια να τραυματιστεί από αιχμηρό αντικείμενο ένας 40χρονος άντρας, ο οποίος διακομίσθηκε -εκτός κινδύνου- με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έχει να κάνει με οπαδικά κίνητρα, εκδοχή που ενισχύει το γεγονός ότι στην προανάκριση συμμετέχει -πέρα από το Λιμενικό- και το τμήμα πρόληψης αθλητικής βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.