«Γονατίζουν» οι κάτοικοι της Ρόδου με 63 εκατομμύρια χρέη στις πλάτες τους, από τους πολλαπλούς φόρους, τη μείωση των εισοδημάτων τους και την εν γένει αδυναμία τους να ανταποκριθούν ακόμα και στις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η «Ροδιακή» είναι ενδεικτικά και επιβεβαιώνουν αυτό που ζει, βιώνει και γνωρίζει πολύ καλά η ίδια οι κοινωνία. Ότι δηλαδή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της Ρόδου είναι εξαιρετικά δύσκολη και ότι μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα χειρότερη.

Πιο συγκεκριμένα, τα χρέη των κατοίκων του νησιού (συνταξιούχων, μισθωτών, επιχειρηματιών, εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών) αγγίζουν πλέον στο σύνολο τους το πρώτο πεντάμηνο του 2014 τα 63.000.000 ευρώ!

Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, τα χρέη αυτά δεν ξεπερνούσαν τα 52.000.000 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των χρεών φθάνει σε ποσοστό το 21,9%.

Το ποσοστό αυτό, συγκριτικά πάντως με το γενικό ποσοστό για την υπόλοιπη χώρα είναι σχετικά χαμηλό: Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το συνολικό χρέος για την υπόλοιπη χώρα εκτινάχθηκε σε ποσοστό της τάξης του 44%!

Σε ό,τι αφορά όμως τους δείκτες είσπραξης, αυτοί κυμαίνονται στα περίπου ίδια επίπεδα με αυτούς των υπολοίπων Δ.Ο.Υ σε όλη τη χώρα που σημαίνει δηλαδή ότι η φοροδοτικότητα παρουσιάζει παντού μεγάλο πρόβλημα, κυρίως από τον τομέα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.