Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό ειδικά τις γιορτινές ημέρες, αν και η εικόνα στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες μόνο lockdown δεν θυμίζει.

Η Αστυνομία θα έχει παρουσία παντού, σε αυτοκινητοδρόμους, διόδια και πλατείες, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος χρονόπουλος, σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται και διακοπή κυκλοφορίας για να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα, σε κάποιους δρόμους.

Ο κ. Χρονόπουλος υπενθύμισε πως δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις και κάλεσε τους πολίτες να μην κάνουν κατάχρηση στα sms.

Κάλαντα φέτος δεν επιτρέπονται, ενώ για τα οικογενειακά τραπέζια, έστω τα ολιγομελή, απαιτείται η αποστολή sms με τον κωδικό 6 τόσο για τη μετάβαση όσο και για την επιστροφή στο σπίτι.

«Όχι επιστροφή μετά τις 10 το βράδυ» είπε ο κ. Χρονόπουλος, θα δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις την ώρα της απαγόρευσης μετακινήσεων».

Τέλος, για τη μετάβαση στις εκκλησίες απαιτείται επίσης αποστολή sms με κωδικό 6.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.